skip to Main Content

Playing for Success Rotterdam Basketbal

Doelgroep

Leerlingen uit groep 6 t/m 8 van het regulier én speciaal basisonderwijs in Rotterdam-Zuid die een positieve boost kunnen gebruiken.

Locatie

Het leercentrum bevindt zich op de zesde verdieping van het prachtige Topsportcentrum, naast de Kuip.

Werkwijze

Deelnemers werken op een interactieve manier aan vaardigheden als doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken: vaardigheden die topsporters ook moeten beheersen om wekelijks tot een topprestatie te komen. De spelers van Rotterdam Basketbal komen hier tijdens de bijeenkomsten graag over vertellen en worden betrokken bij de lessen om een goed voorbeeld te geven aan de leerlingen (rolmodelfunctie). Deelnemers krijgen ook een kijkje achter de schermen bij het Topsportcentrum.

Verder wordt er in en om het topsportcentrum gewerkt met taal- en rekenopdrachten. Tijdens die opdrachten komen deelnemers op plaatsen die voor anderen gesloten blijven.

Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding, de succeservaringen en de bijzondere omgeving van het Topsportcentrum zorgen voor een betere motivatie, samenwerking en voor meer zelfvertrouwen. Ze geven kinderen weer het gevoel dat ze er toe doen.

Rotterdam Basketbal is een eredivisiebasketbalteam dat traint en speelt in het Topsportcentrum. De trainingen vinden ook plaats tijdens de bijeenkomsten van Playing for Success zodat de kinderen kunnen kennismaken met de topsporters. Alle deelnemers krijgen een seizoenkaart zodat zij gratis de thuiswedstrijden van ‘hun’ club kunnen bijwonen.

Programma

Het programma bestaat uit 13 bijeenkomsten verdeeld over twee periodes.

De eerste periode bestaat uit acht bijeenkomsten. Aan het einde van deze achtste bijeenkomst tekenen de ouders en de kinderen samen een plan van aanpak met het leerdoel hierop. De kinderen zullen hier de komende weken aan werken op school. Hierover zal intensief contact zijn met de leerkracht (en de IB-er), de ouders en het kind zelf.

Na een tussenperiode van een aantal weken volgt een tweede periode van vijf bijeenkomsten.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Topsportcentrum op maandag of dinsdag van 15.30 tot 18.30 uur.

Playing for Success Rotterdam

De Rotterdamse leercentra bij Excelsior 4 All en Rotterdam Basketbal werken nauw met elkaar samen. Daarnaast vindt kennisuitwisseling plaats met andere leercentra in Nederland.

Leerlingen aanmelden

Het aanmelden gaat via de leerkrachten of IB-ers van de deelnemende scholen. Zij nemen contact op met de ouders voordat de leerlingen worden geplaatst.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de leerkrachten van de deelnemende scholen of bij de centrummanager.

ANBI

Stichting Playing for Success Rotterdam is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De door de Belastingdienst verplichte vermelding van gegevens m.b.t. het bestuur en de financiële huishouding vindt u in het jaarverslag over 2017.

Contact

Bezoekadres:
Topsportcentrum
Van Zandvlietplein 20
3077 AA Rotterdam

Vertrouwenspersoon:
Margriet Maris
E-mail: margriet@hetvolstevertrouwen.nl
Tel: 06-51166161
Website: www.hetvolstevertrouwen.nl

Postadres:
Dreamteam Foundation
t.a.v. Playing for Success Rotterdam Basketbal
Postbus 8108
3008 AC Rotterdam

Facebook Twitter

Back To Top