Ga naar hoofdinhoud

PfS Arnhem naar Musis & Stadstheater

Musis & Stadstheater Arnhem zet de komende 10 weken haar deuren open voor een groep Arnhemse VO-leerlingen. Playing for Success bedacht ‘leren met de WoW-ervaring’, het leren op een uitdagende en inspirerende plek buiten de school voor een positieve leerervaring.

Playing for Success Arnhem heeft het initiatief in 2009 i.s.m. Vitesse en Gelredome geïntroduceerd: leren met de WoW-factor. Zij brengen leerlingen van verschillende middelbare scholen naar een uitdagende en inspirerende plek buiten de school om een positieve leerervaring op te doen. Deze week is het initiatief gestart op een nieuwe plek: in samenwerking met Musis & Stadstheater is het mogelijk geworden voor leerlingen om die WoW-ervaring te ondervinden in de wereld van kunst en cultuur. Zij gaan in zowel Musis als het Stadstheater in verschillende ruimtes aan de slag met het verder ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van taal, rekenen, ICT en hun sociale vaardigheden.

Goed voor het zelfvertrouwen

Ab van der Woude van Playing for Success – ‘Wij noemen deze methode van leren: Leren met de WoW-factor. Het doel van dit initiatief is het verminderen van leerachterstanden en het versterken van motivatie, zelfvertrouwen en zelfwaardering. Door de unieke omgeving vergeten de leerlingen vaak dat ze aan het leren zijn en zodra ze ontdekken dat leren ook nog leuk is, hervinden ze hun zelfvertrouwen en kunnen de schoolprestaties toenemen.’

Rosalinde Hauwert, coördinator cultuureducatie Musis & Stadstheater Arnhem: ‘Als theater en concertzaal staan we midden in de samenleving. Het initiatief van Playing for Success dragen wij een warm hart toe. Wij willen met deze samenwerking een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren die net dat extra zetje nodig hebben, zodat ze met meer vertrouwen en een positief zelfbeeld de toekomst tegemoet gaan. Wij stellen daarvoor graag onze gebouwen open.’

De eerste bijeenkomst vond afgelopen maandag plaats. Het was een uitgebreide kennismaking tussen deelnemers en coaches gevolgd door een rondleiding in het Stadstheater. Tijdens de rondleiding kwamen allerlei ‘weetjes’ over het theater aan bod die de deelnemers later nodig hadden bij verschillende spellen. In de komende weken gaan de deelnemers met hun coaches intensief aan de slag om, met behulp van allerlei opdrachten gericht op kunst en cultuur, hun vaardigheden te vergroten. Dit doen zij op uiteenlopende plekken, van het podium van de Parkzaal tot de coulissen in het Stadstheater: niets blijft onontdekt.

Bron: Arnhemse Koerier

Marieke Fix promoveert op Playing for Success
Playing for Success ondertekent convenant Stad & Natuur Almere
Back To Top