Ga naar hoofdinhoud

Playing for Success Tilburg

Doelgroep

Kinderen uit het basisonderwijs (groep 6-7-8/ leeftijd 9 t/m 13 jaar) en het speciaal basisonderwijs.

Playing for Success Tilburg

Playing for Success Tilburg, gevestigd in het Koning Willem II Stadion, is een van de locaties die valt onder Playing for Success Nederland. PFS Tilburg is een samenwerking tussen Willem II betrokken, Willem II en T-primair (met de aangesloten schoolbesturen).

Locatie

Het leercentrum bevindt zich aan de achterkant van het Koning Willem II Stadion, onder vak K tegenover het trainingsveld van Willem II. Een unieke plek waar de trainers en spelers te zien zijn tijdens hun training. U bereikt het leercentrum via de parkeerplaats P3 aan de Bernard Leenestraat.

Hoe worden leerlingen aangemeld?

Het aanmelden gaat via de school. De intern begeleider/leerkracht neemt contact op met ouders voordat de leerlingen aangemeld worden. Vervolgens zorgt school ervoor dat de leerlingen aangemeld worden. Ouders krijgen een bevestiging als de leerling geplaatst is. Zodra een kind is aangemeld, wordt er een Mijnpfs-account aangemaakt. Ouders/leerkracht/intern begeleider kunnen dit inzien.

Openingstijden:

Het leercentrum is telefonisch bereikbaar van 13.00-18.00 uur.

Werktijden met de groepen:

Dinsdag:

  • 15.30-17.45 uur

Woensdag:

  • 13.00-15.00 uur
  • 15.30-17.45 uur

Donderdag:

  • 15.30-17.45 uur

De deelnemers werken in deze groepen voor een periode van elf weken aan hun eigen leerdoel. Na deze periode sluiten we samen met Kingo gezellig af met een feestelijke bijeenkomst waar het certificaat uitgedeeld wordt.

Werkwijze:

Via positieve oplossingsgerichte kind gesprekken proberen we telkens een volgend stapje t.a.v. het leerdoel te bepalen met de leerling. We gaan uit van het leerdoel wat de leerling zelf centraal wil stellen. De leerdoelen zijn gericht op zelfvertrouwen, samenwerken, zelfstandigheid en motivatie. Positiviteit en het geloof in jezelf vormen de basis van onze werkwijze.  Er zijn gemiddeld 4 tot 5 stagiaires op een aantal van 15 kinderen zodat er veel individueel gewerkt kan worden. Zie ook Gezamenlijke kenmerken.

 

Team PFS Tilburg 2020 zittend in het stadion
Het enthousiaste team van Playing for Success Tilburg

Voorbeelden activiteiten:

Het spelersinterview:

Deelnemers bereiden een interview voor met een echte Willem II-speler. Daarna moeten ze die vragen ook echt stellen aan de Willem-II speler in een heuse persconferentiesetting. Bij het formuleren van goede vragen worden talige aspecten, zoals grammatica en spelling meegenomen. Maar ook het sterk staan, duidelijk praten voor een groep en het eventueel doorvragen zijn aspecten die bijdragen aan het verkrijgen van zelfvertrouwen en motivatie.

Expeditie Willem II:

Een heuse speurtocht door het stadion met allerlei leuke, leerzame opdrachten zoals rekenopdracht, jezelf expressief uiten, woorden spellen etc. Tijdens deze expeditie in de WOW-omgeving moet je veel samenwerken zoals bij bijna alle activiteiten van PFS.

Baking for Success:

Een bakopdracht waarbij je samen moeten bepalen wat je wil gaan maken. Je moet voor je eigen mening opkomen, overleggen, compromis sluiten, samenwerken en binnen een bepaald budget blijven door slim met andere kinderen te overleggen. Kortom allerlei vaardigheden die aan bod komen t.a.v. samenwerken en voor jezelf opkomen

Fanshopopdracht:

De leerlingen maken in de fanshop rekenopdrachten, waarbij samenwerken en initiatief nemen weer een belangrijke rol speelt. Het fysiek rond mogen lopen in de fanshop draagt ertoe bij om deze rekenopdrachten betekenisvol en gemotiveerd uit te voeren.

 

Kijkje nemen in het leercentrum?

U bent van harte welkom, maar graag van tevoren even een afspraak maken.

Stadion-WillemII

Bezoekadres

Playing for Success Tilburg
Goirleseweg 34
5026 PC Tilburg
T: 06-87783100

Facebook
Twitter

Leerkracht

Linda van Elderen
l.vanelderen@playingforsuccess.nl

Centrummanager

Armgard van Dongen
a.vandongen@playingforsuccess.nl

Back To Top