Ga naar hoofdinhoud
Concentratie

DoeBoek thema Concentreren

Boost je concentratie!

Verbeter je concentratie

Oefen op braingymmer.com

braingymmer.com

Kobe Bryant

Laat je inspireren door Kobe’s mentaliteit.

Pijl kleur 01

Tips voor ouders

Wist je dat bewegen een enorme impact heeft op concentratie?  Een korte wandeling of fietstocht naar school in plaats van met de auto te gaan, helpt bij het focussen op school. Ben je daarva bewust en neem wat extra beweging op in de dagelijkse routine van je kind. Ze zullen er echt baat bij hebben.

Speel samen met je kind spelletjes die gericht zijn op aandacht en focus. Denk aan spannende geheugenspellen, het strategische spel Stratego en het hilarische Halli Galli. Door regelmatig leuke spellen te spelen, wordt het concentratievermogen automatisch getraind. Hoe gezellig is dat 🙂

Laten we vooral de kracht van voldoende slaap niet onderschatten. Het is cruciaal voor de concentratie van een kind. Tieners tussen de 10 en 14 jaar hebben nog zeker 9 uur slaap per dag nodig. Dit houdt in dat de bedtijd tussen 20:30/21:00 ligt.

Meer informatie over slaap op nji.nl

Help je kind dus voldoende bewegen, plezier hebben met leuke concentratiespelletjes en uitgerust zijn met de juiste hoeveelheid slaap. Op die manier geven we ze de beste kans om hun concentratie op school te verbeteren en optimaal te presteren!

Back To Top