Ga naar hoofdinhoud
PFS LEREN MET EEN WOW FACTOR-A

Start een Playing for Success
leercentrum in jouw regio

Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren die een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Voorkom voortijdig schoolverlaten en bevorder de startkwalificaties van jongeren met ons bewezen succesvolle programma.

Ontdek de mogelijkheden in uw regio

Werk je als onderwijsdirecteur, gemeentebestuurder, bij een voetbalclub of in de culturele sector? Playing for Success staat klaar om samen met jou een leercentrum te ontwikkelen in jouw regio, gericht op het versterken van educatieve kansen voor kinderen en jongeren.

Waarom een Playing for Success leercentrum?

Het onderwijs in Nederland kampt grote uitdagingen: kinderen met mentale problemen, kinderen die er op school niet uit (kunnen) halen wat erin zit, en een groeiend aantal jongeren zonder passend beroepsprofiel; de behoefte aan ondersteuning is groot. Nederland ziet jaarlijks circa 25.000 jongeren voortijdig de schoolbanken verlaten, ondanks forse investeringen in het onderwijs.

Onze aanpak

Playing for Success gebruikt unieke leeromgevingen buiten de traditionele schoolsetting – van voetbalstadions tot theaters en hotels – om kinderen te motiveren en te laten zien dat leren niet alleen waardevol is, maar ook leuk kan zijn. Door succeservaringen te creëren, boosten we het zelfbeeld en zelfvertrouwen van leerlingen, wat een positieve invloed heeft op hun schoolloopbaan en toekomstige carrière.

Samenwerking voor succes

Een samenwerking tussen het onderwijs, professionele sportorganisaties, de cultuursector, lokale overheden en sponsoren vormt de kern van Playing for Success. Samen stellen we concrete en meetbare doelen en werken we aan de realisatie daarvan.

Wat kost het?

Playing for Success is een onderwijsinitiatief zonder winstoogmerk. De begeleiding bij het opzetten van een nieuw leercentrum is voor onze rekening. De kosten voor het draaiend houden van het leercentrum zijn voor rekening van de lokale partners.

Vaak worden de leerkrachten gedetacheerd vanuit de deelnemende onderwijsorganisaties en de welzijnsorganisatie, draagt de gemeente financieel bij en brengt de eigenaar van de WOW-locatie geen huur in rekening.

Alle leercentra betalen een bescheiden jaarlijkse bijdrage in de kosten van de landelijke organisatie.

Wat levert het op?

Voor onderwijsinstellingen
Voor onderwijsinstellingen biedt Playing for Success een waardevolle aanvulling om extra ondersteuning te bieden aan kwetsbare leerlingen en voortijdig schoolverlaten tegen te gaan.

Voor gemeenten en sociale instanties
Gemeenten en sociale instanties vinden in Playing for Success een effectieve methode om de startkwalificaties van jongeren te verhogen en om jeugdwerkloosheid en vroegtijdig schoolverlaten te verminderen. Playing for Success past bovendien in drie belangrijke doelstellingen uit het GALA.

Voor betaald voetbalorganisaties
Voor betaald voetbalorganisaties en andere WOW-locaties is het een ideale manier om maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk te brengen en jeugd in de regio te betrekken.

Kennis maken?

Wil je meer informatie over de doelstellingen, resultaten, onderwijskundige en organisatorische aspecten van Playing for Success, of wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, stuur dan een e-mail naar Iwan Sombroek.
We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren op je bericht.

Iwan Sombroek,
Playing for Success Nederland

i.sombroek@playingforsuccess.nl

Back To Top