Ga naar hoofdinhoud

Playing for Success Rotterdam Excelsior

Doelgroep

Leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- én speciaal basisonderwijs en eersteklas voortgezet onderwijs die een positieve boost kunnen gebruiken.

Locatie

Het DHL Leercentrum bevindt zich op de 1e etage. Ingang via de trap aan de rechterzijde van het hoofdgebouw.

Werkwijze

Deelnemers werken op een interactieve manier aan vaardigheden als doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken: vaardigheden die topsporters ook moeten beheersen om wekelijks tot een topprestatie te komen. De spelers van Excelsior komen hier tijdens de bijeenkomsten graag over vertellen en worden betrokken bij de lessen om een goed voorbeeld te geven aan de leerlingen (rolmodelfunctie). Deelnemers krijgen ook een kijkje achter de schermen bij een professionele voetbalclub.

Verder wordt er in en om het stadion gewerkt met taal- en rekenopdrachten. Tijdens die opdrachten komen deelnemers op plaatsen die voor anderen gesloten blijven.

Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding, de succeservaringen en de bijzondere omgeving van stadion van Donge & De Roo zorgen voor een betere motivatie, samenwerking en voor meer zelfvertrouwen. Ze geven kinderen weer het gevoel dat ze er toe doen.

Voorbeelden activiteiten

  • Leerdoel bepalen
  • Interviewtechniek met spelers
  • Eredivisiewedstrijd bezoeken
  • Rondleiding en speurtocht met diverse taal- en rekenopdrachten

Programma

Het programma bestaat uit 13 bijeenkomsten.
In het programma is er naast de persoonlijke begleiding van het kind zelf, ook intensief contact met de leerkracht (en de IB-er), de ouders en het kind zelf. Na 13 weken wordt er ook een bezoek gebracht aan de kinderen op school om te kijken wat hun voorgang verder is.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij Excelsior4All in het DHL Leercentrum in het Van Donge & De Roo Stadion, op alle dagen tussen 15:30 uur tot 18:30 uur met uitzondering van de woensdag. Deze bijeenkomst duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Vervoer

Playing for Success Excelsior zorgt ervoor dat deelnemers op school worden opgehaald en veilig naar het leercentrum in het stadion worden gebracht. Als u uw kind na de bijeenkomst ophaalt, bent u uiteraard van harte welkom in het DHL leercentrum. U kunt dan zien, wat er die dag allemaal gedaan is tijdens de les.

Leerlingen aanmelden

Het aanmelden gaat via de leerkrachten of IB-ers van de deelnemende school. Zij nemen contact op met de ouders voordat de leerlingen worden geplaatst.

ANBI

Stichting Playing for Success Rotterdam is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De door de Belastingdienst verplichte vermelding van gegevens m.b.t. het bestuur en de financiële huishouding vindt u in het jaarverslag over 2022.

Contact

DHL Leercentrum
Honingerdijk 110
3062 NX Rotterdam
T: 010 – 3138699

Docent:
Iris de Iongh
E-mail: i.deiongh@playingforsuccess.nl
Tel: 06-51823761

Vertrouwenspersoon:
Margriet Maris
E-mail: margriet@hetvolstevertrouwen.nl
Tel: 06-51166161
Website: www.hetvolstevertrouwen.nl

Back To Top