Ga naar hoofdinhoud

Playing for Success Rotterdam Topsportcentrum


Doelgroep

Leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- en speciaal basisonderwijs uit Rotterdam-Zuid, Rhoon, Pernis, Hoogvliet en Spijkenisse die een positieve boost kunnen gebruiken.

Locatie

Het leercentrum bevindt zich op de zesde verdieping van het prachtige Topsportcentrum, naast de Kuip.

Werkwijze

Deelnemers werken op een interactieve manier aan vaardigheden als doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken: vaardigheden die topsporters ook moeten beheersen om wekelijks tot een topprestatie te komen. Topsporters komen hier tijdens de bijeenkomsten graag over vertellen en worden betrokken bij de bijeenkomsten om een goed voorbeeld te geven aan de leerlingen (rolmodelfunctie). Deelnemers krijgen ook een kijkje achter de schermen bij het Topsportcentrum.

Verder wordt er in en om het Topsportcentrum gewerkt met taal- en rekenopdrachten. Tijdens die opdrachten komen deelnemers op plaatsen die voor anderen gesloten blijven.

Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding, de succeservaringen en de bijzondere omgeving van het Topsportcentrum zorgen voor een betere motivatie, samenwerking en voor meer zelfvertrouwen. Ze geven kinderen het gevoel dat ze ertoe doen.

Programma

Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten.
In het programma is er -naast de persoonlijke begeleiding van het kind zelf- ook intensief contact met de leerkracht (en de interne begeleider) en de ouders. Na 12 weken wordt er bovendien een bezoek gebracht aan de kinderen op school.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij het Topsportcentrum, op maandag of de dinsdag of de donderdag tussen 15:30 uur tot 18:15 uur. Op de woensdag duurt de bijeenkomst van 13.30 uur tot 16.15 uur.

Vervoer

Playing for Success Topsportcentrum zorgt ervoor dat kinderen op school worden opgehaald en veilig naar het leercentrum in het Topsportcentrum worden gebracht. De ouders en-of verzorgers dienen de kinderen wel weer zelf op te halen na de bijeenkomst.

Playing for Success Rotterdam

De Rotterdamse leercentra bij Excelsior4All en Topsportcentrum werken nauw met elkaar samen. Daarnaast vindt kennisuitwisseling plaats met de andere leercentra in Nederland.

Leerlingen aanmelden

Het aanmelden gaat via de leerkrachten, maatschappelijk werkers of interne begeleiders van de deelnemende scholen. Zij nemen contact op met de ouders voordat de leerlingen worden geplaatst.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de leerkrachten van de deelnemende scholen of bij de centrummanager.

ANBI

Stichting Playing for Success Rotterdam is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De door de Belastingdienst verplichte vermelding van gegevens m.b.t. het bestuur en de financiële huishouding vindt u in het jaarverslag over 2022.

Margriet Maris, extern vertrouwenspersoon voor medewerkers, stagiaires en deelnemers.

Playing for Success Topsportcentrum heeft mij gevraagd om voor medewerkers, stagiaires en deelnemers op te treden als extern vertrouwenspersoon. Als zelfstandig extern vertrouwenspersoon sta ik buiten de organisatie en ben ik onafhankelijk. Als melder bepaal jij wat er gebeurt. Informatie over misstanden of ongewenst gedrag die ik eventueel met de leiding deel is nooit naar een individuele medewerker of situatie te herleiden. Een gesprek met mij is strikt vertrouwelijk.

Ongewenst Gedrag

Als vertrouwenspersoon informeer, adviseer en ondersteun ik medewerkers, stagiaires of deelnemers  die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen binnen de organisatie. Mocht je dus aanlopen tegen geweld, agressie, pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie door collega’s medewerkers of leidinggevenden dan kun je bij mij terecht. Wat je met mij bespreekt blijft tussen ons, tenzij je zelf besluit naar buiten te treden of mij vraagt namens jou iets te ondernemen. Met elkaar zoeken we naar een manier waarop het ongewenst gedrag kan stoppen.

Klokkenluidersregeling

Ook als je van mening bent dat er binnen de organisatie misstanden zijn kun je dat vertrouwelijk bij mij melden. Mocht het nodig zijn de melding door te geven aan de Raad van Toezicht dan kan dat anoniem. Bij misstanden moet je denken aan fraude, niet nakomen van regelgeving of diefstal.

Ervaring

Sinds 2013 ben ik zelfstandig vertrouwenspersoon/mediator, na 25 jaar als jurist gewerkt te hebben gewerkt bij antidiscriminatiebureau Radar. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om een luisterend oor te bieden aan mensen die een ingrijpende ervaring hebben ondergaan. En hoe zinvol het kan zijn iemand te hebben die met je meedenkt over hoe daar mee om te gaan en een aanpak te kiezen die bij je past en aansluit bij je verwachtingen en wensen. Ik heb rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en vanaf 2008 ben ik (gecertificeerd) vertrouwenspersoon bij verschillende organisaties.

Verderop onder ‘Contact’ vind je mijn contactgegevens.

Contact

Centrummanager:

Brenda Pons
E-mail: b.pons@playingforsuccess.nl
Tel: 06-43508409

Bezoekadres:

Topsportcentrum
Van Zandvlietplein 20
3077 AA Rotterdam

Postadres:

Dreamteam Foundation
t.a.v. Playing for Success Topsportcentrum
Postbus 8108
3009 AC Rotterdam

Vertrouwenspersoon:

Margriet Maris
E-mail: margriet@hetvolstevertrouwen.nl
Tel: 06-51166161
Website: www.hetvolstevertrouwen.nl

Back To Top