skip to Main Content

Playing for Success Rotterdam Topsportcentrum


Doelgroep

Leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- en speciaal basisonderwijs en eerste en tweede klas voortgezet onderwijs uit Rotterdam-Zuid, Rhoon, Pernis, Hoogvliet en Spijkenisse die een positieve boost kunnen gebruiken.

Locatie

Het leercentrum bevindt zich op de zesde verdieping van het prachtige Topsportcentrum, naast de Kuip.

Werkwijze

Deelnemers werken op een interactieve manier aan vaardigheden als doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken: vaardigheden die topsporters ook moeten beheersen om wekelijks tot een topprestatie te komen. Topsporters komen hier tijdens de bijeenkomsten graag over vertellen en worden betrokken bij de bijeenkomsten om een goed voorbeeld te geven aan de leerlingen (rolmodelfunctie). Deelnemers krijgen ook een kijkje achter de schermen bij het Topsportcentrum.

Verder wordt er in en om het Topsportcentrum gewerkt met taal- en rekenopdrachten. Tijdens die opdrachten komen deelnemers op plaatsen die voor anderen gesloten blijven.

Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding, de succeservaringen en de bijzondere omgeving van het Topsportcentrum zorgen voor een betere motivatie, samenwerking en voor meer zelfvertrouwen. Ze geven kinderen het gevoel dat ze ertoe doen.

Programma

Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten.
In het programma is er -naast de persoonlijke begeleiding van het kind zelf- ook intensief contact met de leerkracht (en de interne begeleider) en de ouders. Na 12 weken wordt er bovendien een bezoek gebracht aan de kinderen op school.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij het Topsportcentrum, op maandag of de dinsdag of de donderdag tussen 15:30 uur tot 18:15 uur. Op de woensdag duurt de bijeenkomst van 13.30 uur tot 16.15 uur.

Vervoer

Playing for Success Topsportcentrum zorgt ervoor dat kinderen op school worden opgehaald en veilig naar het leercentrum in het Topsportcentrum worden gebracht. De ouders en-of verzorgers dienen de kinderen wel weer zelf op te halen na de bijeenkomst.

Playing for Success Rotterdam

De Rotterdamse leercentra bij Excelsior4All en Topsportcentrum werken nauw met elkaar samen. Daarnaast vindt kennisuitwisseling plaats met de andere leercentra in Nederland.

Leerlingen aanmelden

Het aanmelden gaat via de leerkrachten, maatschappelijk werkers of interne begeleiders van de deelnemende scholen. Zij nemen contact op met de ouders voordat de leerlingen worden geplaatst.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de leerkrachten van de deelnemende scholen of bij de centrummanager.

ANBI

Stichting Playing for Success Rotterdam is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De door de Belastingdienst verplichte vermelding van gegevens m.b.t. het bestuur en de financiële huishouding vindt u in het jaarverslag over 2020.

Contact

Centrummanager:

Brenda Pons
E-mail: b.pons@playingforsuccess.nl
Tel: 06-43508409

Bezoekadres:

Topsportcentrum
Van Zandvlietplein 20
3077 AA Rotterdam

Postadres:

Dreamteam Foundation
t.a.v. Playing for Success Topsportcentrum
Postbus 8108
3009 AC Rotterdam

Vertrouwenspersoon:

Margriet Maris
E-mail: margriet@hetvolstevertrouwen.nl
Tel: 06-51166161
Website: www.hetvolstevertrouwen.nl

Back To Top