Ga naar hoofdinhoud

PFS Almere breidt uit: nu ook in de bibliotheek

Playing for Success Almere breidt uit met een nieuwe plek in de nieuwe bibliotheek van Almere. Het onderwijsprogramma krijgt hiermee een nieuw parel aan haar ketting, constateert PfS-voorzitter Susanne Olivier trots.

De samenwerking is woensdagmiddag De Nieuwe Bibliotheek bekrachtigd in het bijzijn van onderwijswethouder Roelie Bosch. Met de handtekening van Susanne Olivier en bibliotheekdirecteur Annerie Brennikmeijer onder het convenant, kunnen Almeerse kinderen voortaan ook in de bibliotheek terecht voor actief en betekenisvol onderwijs van Playing for Success.

Acht jaar geleden begon Playing for Success daarmee bij AlmereCity FC en inmiddels kunnen kinderen ook op accommodaties terecht van Stad en Natuur, KAF, Het Klokhuis en vanaf woensdag, dus ook de nieuwe bibliotheek.

Bibliotheekdirecteur Annerie Brenninkmeijer is blij met de samenwerking: “Een betere plek om taal en lezen op een leuke manier aan bod te brengen dan de bibliotheek, is er natuurlijk niet. We willen als bibliotheek meer en meer een platform worden waar verschillende partijen met elkaar en met ons samenwerken. Deze overeenkomst past daar heel erg goed bij.”

Susanne Olivier vindt de uitbreiding een mooie opsteker voor Playing for Success. “Je ziet dat er veel waardering is voor de werkzaamheden van Playing for Success. Niet alleen in het onderwijsveld, maar ook bij allerlei instellingen. Ik zet dan ook met veel plezier mijn handtekening onder het samenwerkingsconvenant tussen Playing for Success en de nieuwe bibliotheek”.

PfS-docent Laura Verdouw is ontzettend blij met het nieuwe aanbod van Playing for Success in het Stadshart: ”Taal is enorm belangrijk in het hedendaagse onderwijs, zelfs wiskunde lukt alleen als je goed begrijpend kunt lezen”, vertelt een enthousiaste Verdouw. “Het Stadshart biedt kinderen heel veel mogelijkheden. Kinderen krijgen er op een actieve en betekenisvolle manier naast taal ook allerlei rekenopdrachten. En we gaan daarvoor samenwerkingen aan met bijvoorbeeld de Media Markt. Ik heb er enorm veel zin.”

Ratho: onze nieuwe Microsoft-partner
Playing for Success blijft gesloten
Back To Top