Ga naar hoofdinhoud

Feyenoord, Excelsior en RBC samen in onderwijs

29 november 2013

Feyenoord, Excelsior en RBC samen in onderwijs

Met de feestelijke oprichting van Playing for Success Rotterdam is de samenwerking van Feyenoord, Excelsior en Rotterdam Basketball College om schoolprestaties van Rotterdamse kinderen en jongeren van 9-23 jaar te verbeteren vandaag officieel bezegeld.

Het succes van het eerste Rotterdamse Playing for Success leercentrum, dat in 2011 door Feyenoord werd geopend in de Giovanni van Bronckhorst Academy, heeft navolging gekregen. Ook SC Excelsior Playing for Success en Rotterdam Basketball College beschikken inmiddels over een Playing for Success leercentrum, die mede door de financiële steun van Stichting De Verre Bergen mogelijk zijn gemaakt. De stichting Playing for Success Rotterdam werd opgericht om de continuïteit te vergroten en de samenwerking tussen de leercentra te intensiveren.

Leonard Geluk, voorzitter Playing for Succes Rotterdam: “Playing for Success verbindt leren met de uitdagende wereld van de topsport. Het naschoolse programma is bedoeld voor kinderen en jongeren van 9 tot 23 jaar die om sociaal-emotionele redenen op school minder presteren dan van ze wordt verwacht. Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding en de bijzondere ambiance van De Kuip, het Topsportcentrum en Woudestein leiden tot meer motivatie en zelfvertrouwen en daardoor tot betere prestaties op school.”

De Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge juicht het initiatief toe: “Het verbeteren van schoolprestaties is een van de speerpunten van het Rotterdams onderwijsbeleid. Heel mooi dat het belang van goed onderwijs en de aantrekkingskracht van topsport op deze manier bij elkaar worden gebracht.”

Naast Feyenoord, Excelsior en RBC zijn de volgende partijen betrokken bij Playing for Success Rotterdam: Stichting De Verre Bergen, Stadion Feijenoord, Gemeente Rotterdam, deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde, KPC Groep en de onderwijsorganisaties BOOR, PCBO, RVKO, LMC, Calvijn, Stichting Kind en Onderwijs, Albeda College, Zadkine, FOKOR, Horizon, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland.

AZ sluit aan bij Playing for Success
Back To Top