Ga naar hoofdinhoud

Telstar Thuis

Leren met een WOW-factor werkt en leren gaat beter als het wordt afgewisseld met bewegen. Dat waren de twee belangrijkste conclusies van een goed bezochte bijeenkomst voor leerkrachten, interne begeleiders en andere onderwijsprofessionals op donderdag 4 oktober in het Rabobank IJmond stadion van Telstar. RTV Seaport was erbij en maakte een videoreportage.

Aanleiding voor de bijeenkomst waren de resultaten van een onderzoek naar de effecten van Playing for Success IJmond, een maatschappelijk programma dat Telstar Thuis in de Wijk uitvoert in samenwerking met de onderwijsbesturen OPO IJmond, Atlant Basisonderwijs, Fedra en Dunamare en Pabo InHolland Haarlem en met financiële steun van o.a. de gemeentes Velsen en Beverwijk, het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs en TataSteel.

Kinderen van 9 tot 15 jaar die om diverse redenen een achterstand hebben opgelopen, kunnen in het stadion van Telstar terecht om op speelse wijze en in de WOW-omgeving van een betaald voetbalclub te werken aan hun zelfvertrouwen, studievaardigheden, rekenen en taal. Onderzoek van Pabo Haarlem heeft aangetoond dat deze WOW-factor werkt: 97% van deelnemers ervaart vooruitgang, meer dan 40% zegt zelfs dat zij veel vooruitgang hebben geboekt.

Daarnaast was er een masterclass van Wim van Gelder, adviseur en docent bewegingsonderwijs van Pabo InHolland Haarlem, over de dynamische schooldag. Daarin maakte hij op inspirerende wijze duidelijk dat de schoolkinderen in Nederland ter afwisseling van het stilzitten regelmatig moeten bewegen. Dat is niet alleen gezond, het is ook wetenschappelijk bewezen dat het leren daarmee beter gaat.

Onderzoek: 98% ouders ziet vooruitgang bij hun kind
Jubilerend PfS Alkmaar blikt terug
Back To Top